WSPÓŁPRACA

PARTNERZY

olsztynskimarsz.png

Olsztyński Marsz Równości

Wspólnie tworzymy Linię Wsparcia (tel. 605 992 983), gdzie w każdy poniedziałek od 17:00 do 18:00 dyżur pełni psycholog.

GRUPY POROZUMIENIA

logo_takdlaprewencji.png

"Porozumienie „TAK dla Prewencji Suicydalnej” zrzeszenia ponad 30 organizacji pozarządowych i grup nieformalnych, które wspólnie od końca stycznia 2023 roku apelują o wprowadzenie kompleksowej prewencji suicydalnej do polskiego systemu edukacji. Osoby przedstawicielskie porozumienia organizują i uczestniczą w wydarzeniach i podejmują działania, które mają pozytywny wpływ na stan systemu zdrowia psychicznego w Polsce." Jesteśmy jego częścią!

TAK! DLA PREWENCJI SUICYDALNEJ W SZKOŁACH

WSPÓŁDZIAŁANIE

dlaodmiany.png

Fundusz dla Odmiany

Przestrzeń Pełna Czułości to w 100% trafiona inicjatywa! Jednak godziny z puli wyczerpały się, a Przestrzeń Pełna Czułości znalazła się na liście rezerwowej Funduszu dla Odmiany, co oznaczało, że na jej realizację zbierane było finansowanie. Udostępniając informację lub wpłacając na zbiórkę Fundusz dla Odmiany pomogliście nam w zebraniu środków!

Tym samym od marca ruszy II edycja nieodpłatnego wsparcia psychologiczno-seksuologicznego dla młodzieży i młodych dorosłych transpłciowych i niebinarnych z powiatu olsztyńskiego i ostródzkiego, w tym również konsultacje dla młodzieży i młodych dorosłych LGBTQIA+.

rainbow4love_edited.jpg

Rainbow4love

Inicjatywa, którą rozpoczęliśmy jako grupa nieformalna "Psycholog - Katarzyna Grabia & przyjaciele" to Przestrzeń Pełna Czułości, która została zrealizowana ze środków Funduszu @rainbow4.love 🌈

Dzięki niej kilka osób transpłciowych i niebinarnych, w wieku do 14 do 21 lat jest aktualnie w bezpłatnym wsparciu terapeutycznym.

W ramach grantu zostaną zrealizowane takźe warsztaty wspierająco-edukacyjne dla rodziców osób transpłciowych.